Statiunea Sovata. 9 motive pentru care sa vizitezi secuimea

Iata harta noastra turistica, pe care va invitam sa o descoperiti:

1. Partia Alunis

Alunis este singura partie de schi din judetul Mures si se afla la aproximativ 5 kilometri de Sovata. Partia are doua trasee, unul pentru incepatori, cu o lungime de 300 de metri, pe aici circula si un teleschi. Iar cel de-al doilea are un grad de dificultate mediu, se intinde pe 1.100 de metri si are o diferenta de sol de 350 de metri.

2. Conacul Bernady

Pe strada Trandafirilor la numarul 133, in Sovata se afla Conacul Bernady Gyorgy. O vila somptuoasa pentru acele vremuri, construita in stil romantic. Lucrarile de constructie au inceput in anul 1930 si ideea i-a apartinut primarului de atunci al Targu Muresului, Bernady Gyorgy. Cladirea este realizata din lemn si se incadreaza perfect in peisajul alpin. Nu va descurajati de ruina pe care o veti gasi! Merita inclusa in traseul vostru, numai pentru povestea cu parfum de epoca.

3. Statiunea Sovata: Muntele de Sare-Canionul de sare

La 9 kilometri de Sovata natura a creat un tablou extraterestru. In comuna Praid, in Rezervatia Muntele de Sare, totul in jur este alb. Cristale, cruste, lapiezuri, buchetele, toate formele le veti intalni in saratura din Praid. Muntele de sare este cel mai mare zacamant din Romania si este ingropat in pamant pana la 3 kilometri, cea mai mare adancime din Europa.

4. Lacurile din Sovata

Stiati ca statiunea Sovata este renumita pentru lacurile sale? Sunt 7 la numar: Lacul Negru, Alunis, Lacul Verde, Rosu, Lacul Mierlei, Lacul Serpilor si Lacul Ursu. Toate ape clorurate si sodice, cu proprietati benefice pentru sanatate si cautate din ce in ce mai mult de turisti. Cel mai faimos dintre ele este Lacul Ursu si arboretele de pe saraturi. Detine 3 recorduri mondiale! Este cel mai mare lac helioterm din lume, are vegetatie si se stie data la care s-a format.

5. Comuna Corund

Stiati ca exista ceramica dantelata? Ceramica de Corund, apreciata si peste hotare, pastreaza si astazi vechiul mestesug al bunicilor. Daca tot sunteti prin zona ar fi pacat sa nu aflati tainele mesterilor populari. La numai 20 de kilometri de Sovata veti pasi intr-un univers al olarilor din Transilvania. Aici fiecare casa este practic un atelier, unde sunt expuse obiecte din ceramica atent lucrate.