Stațiunea Sovata. 5 motive pentru care să vizitezi secuimea

Iată harta noastră turistică, pe care vă invitam să o descoperiți:

1. Pârtia Aluniș

Aluniș este singura pârtie de schi din județul Mureș și se află la aproximativ 5 kilometri de Sovata. Pârtia are doua trasee, unul pentru începători, cu o lungime de 300 de metri, pe aici circulă șă un teleschi. Iar cel de-al doilea are un grad de dificultate mediu, se întinde pe 1.100 de metri și are o diferență de sol de 350 de metri.

2. Conacul Bernady

Pe strada Trandafirilor la numărul 133, în Sovata se află Conacul Bernády György. O vilă somptuoasă pentru acele vremuri, construită în stil romantic. Lucrările de construcție au început în anul 1930 și ideea i-a aparținut primarului de atunci al Târgu Mureșului, Bernády György. Clădirea este realizată din lemn și se încadrează perfect în peisajul alpin. Nu vă descurajați de ruina pe care o veți gasi! Merită inclusa in traseul vostru, numai pentru povestea cu parfum de epocă.

3. Stațiunea Sovata: Muntele de Sare-Canionul de sare

La 9 kilometri de Sovata natura a creat un tablou extraterestru. În comuna Praid, în Rezervatia Muntele de Sare, totul în jur este alb. Cristale, cruste, lapiezuri, buchetele, toate formele le veți întâlni în sărătura din Praid. Muntele de sare este cel mai mare zăcământ din România și este îngropat în pământ până la 3 kilometri, cea mai mare adâncime din Europa.

4. Lacurile din Sovata

Stiați că stațiunea Sovata este renumită pentru lacurile sale? Sunt 7 la număr: Lacul Negru, Aluniș, Lacul Verde, Roșu, Lacul Mierlei, Lacul Șerpilor și Lacul Ursu. Toate ape clorurate și sodice, cu proprietăți benefice pentru sănătate și căutate din ce în ce mai mult de turiști. Cel mai faimos dintre ele este Lacul Ursu și arboretele de pe sărături. Deține 3 recorduri mondiale! Este cel mai mare lac helioterm din lume, are vegetație și se știe data la care s-a format.

5. Comuna Corund

Știati că exista ceramică dantelată? Ceramica de Corund, apreciată și peste hotare, păstreaza și astăzi vechiul mesteșug al bunicilor. Dacă tot sunteți prin zonă ar fi păcat să nu aflați tainele meșterilor populari. La numai 20 de kilometri de Sovata veți păși într-un univers al olarilor din Transilvania. Aici fiecare casă este practic un atelier, unde sunt expuse obiecte din ceramică atent lucrate.